torsdag 14 februari 2013

MOLLE MOLLE






Idag har vi besökt Molle Molle, en låg- och mellanstadieskola i området Molle Molle som ligger nära Cochabamba. Skolan har utvecklats genom samarbete med svenska operation dagsverke. Det är en fin skola som utgör en stor möjlighet för barnen som bor i området.  Väl där välkomnades vi med musik och poesi. De var så modiga, några av dom ställde sig själva framför oss, föräldrar, klasskamrater och lärare för att läsa dikter. 

Efteråt sjöng vi besökare några väl valda barnsånger. Vi nådde såklart inte upp till elevernas nivå med våran ”på havets vågade våg” men vi gjorde vad vi kunde. Barnen var ganska blyga i början men det dröjde inte länge innan vi alla lekte tillsammans och försökte organisera ”björnen sover” med femtio små barn. 


 När välkomnande, lek och frukost var överstökat visade vi böckerna som de skulle få. De väntade med spänning. Ögon som glittrade och munnar som log och ropade. Det blev ordentlig trängsel längst fram. Har aldrig sett barn bli så otroligt glada över böcker. Återigen, och nu med facit i våra händer, kan vi säga STORT TACK till er som skänkt böcker och till er som har översatt dom! Här gör böckerna skillnad! Thomas hade även med två bollar och några hopprep som present till barnen men böckerna verkade utan tvekan vara det som gjorde mest intryck.  


Vi kunde inte stanna länge på skolan men den korta tiden räckte för att bli rörande överens om att det hade varit en stor upplevelse att volontära på Molle Molle. Något att tänka på för kommande BiV-kursare!/Lisen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar