fredag 16 januari 2015

TVÅ VECKOR KVAR

Hola amigos!

Den 30 januari åker vi till Peru för att spendera några dagar där innan vi åker till Bolivia.
I Peru har vi tänkt att besöka Machu Picchu sedan tar vi oss vidare till Cochabamba där vi kommer studera spanska i två veckor (länk till skolan:http://cochabamba.over-blog.es/ ). Under tiden kommer vi få bo hos bovlianska familjer, det kommer vara väldigt intressant och givande!
  
Efter Cochabamba så kommer Wilma och Jenny åka till Alalay som ligger strax utanför La Paz. Det är ett barnhem för barn som tidigare har varit utsatta, som exempelvis gatubarn. (Länk till Alalay:http://www.fundacionalalay.org/ )
Medan Kristina och Malin åker till Cidic som ligger i La Paz. Cidic ger stöd till utsatta familjer och familjer som lever i extrem fattigdom. Jag och Malin kommer vara på barnavdelningen.  (Länk till Cidic: http://www.volontaribolivia.se/cidic-16476247 )
Ann Catrine ska starta upp ett biblotek, eftersom hon är lärare i svenska och engelska har hon tänkt att sprida barnlitteratur  i Anderna, en bit utanför La Paz.


Just nu har vi våran sista träff innan vi åker. Vi har planerat ganska mycket och pratat om kulturkrockar, planerat våran info-turne. QvinnoQulan har också varit här idag och pratat om deras organisation och berättat om hur dem arbetar med utsatta tjejer/kvinnor.
Vi har nog inte riktigt fattat att vi ska åka om två veckor men det börjar pirra lite i magen nu!



Vi syns i Bolivia, Adiós!! // Kristina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar