fredag 8 mars 2013

Corazon Grande

Det borjar narma sig slutet aven for oss i Cochabamba och med en vecka kvar av praktiken borjar det kannas tugnt att lamna barnhemmet Corazon Grande. Har har vi tillbringat 3 veckor tillsammans med 24 flickor mellan 3-18 ar, som av olika anledningar inte har ett bra hem eller nagot hem alls att bo i. Barnhemmet ligger i utkanten av Cochabamba och ar omringat av en vacker natur med grona odlingar och fantastiska berg.
Det drivs av Siw som kommer fran Finland men som bott i Bolivia sedan manga ar tillbaka. Pa barnhemmet finns en rektor, en psykolog, tva extralarare som hjalper till med barnens laxor varje dag, och ytterliggare 5 kvinnor som jobbar hela veckorna som extramammor for flickorna.
Alla dagar borjar med tidig uppstigning, lattare frukost och skola fram till ca 12-13 tiden. Darefter vantar valdigt mycket laxor, arbetssysslor sasom tvatt, disk, stadning, hjalp med matlagning och hjalp med dom yngre barnen. Helgerna ser oftast likadana ut, men med besok i krykan pa sondagar och ev en och annan aktivitet da det hinns med.
Var storsta uppgift har har varit att finnas till for flickorna ar att ge dom extra uppmarksamhet, lasa sagor, kramas och leka med dom, sadant som de andra "mammorna" inte har tid med.

Rebecka och Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar